Zacusca de ghebe

de _Alina_ in Zacusca, 11 Oct 2013 | 70204 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca zacusca de ghebe, zic ca nu-i vreme de pierdut. ;)

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg ghebe (cantarite dupa ce au fiert)
  • 4 kg gogosari (curati, fara cozi si seminte)
  • 1 kg ceapa curatata
  • 1 l ulei
  • 700 g morcov curatat
  • 370 g pasta de tomate (cu 28% substanta uscata - Olimpia am folosit eu)
  • 4 foi de dafin
  • sare neiodata dupa gust
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ghebe:

1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari.

2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat.

3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. 

4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins si dam drumul cepei cu o lingurita de sare, piper si foile de dafin. Cand devine translucida punem si morcovul tocat. Dupa 10 min adaugam gogosarii tocati, iar dupa inca 20 minute adaugam ghebele si pasta de tomate in oala. Lasam la foc potrivit pana cand la suprafata se ridica uleiul, avand grija sa invartim cu o lingura la fiecare 10 minute in compozitie.

5. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Punem borcanele pe capac (cu fundul in sus) si le acoperim cu o patura pana cand se racesc apoi le putem depozita. ;)    

Nota!  

Ingredientele sunt cantarite dupa ce au fost spalate si curatate.
Din cantitatile date au iesit 24 de borcane de 370g.

TIPS-URI

1

Folositi sare pentru muraturi si sarati pe masura ce adaugati un nou ingredient.

2

Ghebele proaspete se curata mult mai usor daca le lasati de seara pana dimineata intr-un vas in care puneti apa rece si sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 11:48

asa am procedat si eu cu borcanele le-am acoperit cu patura si cand sa mananc dupa ce am ajuns cu ele acasa am gasit borcane care fierbeau,nu am sa mai fac prostia asta si am sa le bag direct in cuptor,cred ca e mai sigur,arata super zacusca ta mai ales ador cu ghebe

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:24

Ligia, merci! Eu fac asa de multi ani si n-am patit deocamdata nimic.

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 14:07

Aha te cred,eu am fost ajutata la stransul capacelor la borcane de alte persoane si se poate sa nu le fi strans bine,dar daca le mai si bagam la cuptor cred ca nu sar mai fi stricat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu morcovi